11.5.12

Laberint de mites i misteris V


Zeus i Europa


Europa era una princesa, filla d'Aginor i Telefasa. Els déus de l'Olimp savien de la bellesa d'europa i intentaven aconseguirla, sense èxit. Llavors Zeus, déu suprem dels antics grecs, va enamorar-se d'ella, quedant estupefacte per la seva bellesa.
La va veure jugant un dia a la platja de Sidó. Tant es va enamorar Zeus, que va demanar ajuda al seu fill Hermes per a que preparés la trobada, ja que si ell s'apropava Europa podia rebutjar-lo.
Zeus havia decidit metamorfosar-se en un bou, per poder raptar la bella Europa. Hermes havia d'ésser l'encarregat de transportar el ramat de bous de Zeus fins la platja propera on Europa i altres doncelles de Tir es divertien.
Zeus va prendre la forma d'un toro blanc, amb belles faccions, amb banyes, que no feien cap por, i a poc a poc va anar aproximant-se a Europa. Al principi, ella es va espantar al primer moment, però va agafar confiança. Va optar per acariciar-li el llom del fantàstic animal i posant-li les guirnaldes de flors que les noies trenaven per col·locarles enre les banyes. Europa va arribar a seure's a sobre l'animal, tan confiada i alena al que li espera.
El toro va petonejar els peus de la jove, mentre les seves amigues la adornaven, i Zeus es disposava a continuar el seu plan. Lanimal es va incorporar i sense demora es va llençar al mar emportant-se amb ell a Europa damunt la seva gropa. Immediatament, suplicant la jove, el toro nadava furiós allunyant-se de les costes.
Els vents i divinitats marines ajudaren a Zeus amb l'escapada. Arribaren a Creta, on Zeus va assumir de nou la seva forma humana. Els germans i la mare d'Europa intentaren buscar-la però no la van trobar. A la font de Gortina, a Creta, sota l'ombra d'uns plàtans on la parella es va unir.
Zeus i europa van tenir tres fills: Serpidó el valent, Radamants el just i el llegendari Minos, rei de Creta, d'on neixerà posteriorment el Minotaure.
Zeus no podia quedar-se amb europa i li va fer tres regals. Addicionalment Zeus va fer que Europa es casés amb Asterió, el qual va adoptar els fills de Zeus.
Quan va morir Europa el toro de Zeus va passar a ser una constel·lació de Taure i inclòs als signes del zodiac.
El pare d'Europa va assabentar-se del que havia passat però encara així no la va trobar. Va buscar-la per Alemania, Itàlia , Francia. I com la gent que habitava aquests llocs a l'antiguitat escoltaven per totes parts el nom d'Europa, van decidir que avui en dia aquesta terra seria el continent d'Europa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada