30.10.12



                                                         
                                   La geografia de Grècia


Grècia es troba situat entre el sur de la Península Bàlcanica al litoral del mar Mediterrani.
La geografia de Grecia destaca per la seva diversitat de temperatures, ja que es pot disposar tant de un clima continental al nord com un clima mediterani cap al sud.

Els rius d'aquest país es caracteritzen pel desbordament que es produexien als estius, com per exemple: l'Eurotas, a Esparta.

Les muntanyes de Grècia eren de poca alçaria, encara que es podia observar una muntanya que destacaba entre totes: l'Olimp, amb 3.000 metres d'alçaria. Aquesta mítica muntanya del Déus va donar lloc a la dificultació per medi terrestre i va afavorir-la  politicament.

La terra era poc fèrtil, encara que es practicava el cultiu de vinyes i oliveres, arbres fruiters, etc.  S'importava blat de Rússia. Eren rics en metalls i coure. Practicaven el comerç i la colonització per les illes i les zones costaneres del Mediterrani.

Geogràficament, destaquen quatre zones:


Grècia septentrional (nord)
Tessàlia es troba envoltada per la muntanya de l'Olimp

D'oest a est, destaquen les regions de l'Epir, Tessàlia, el Pelió, la regió de Macedonia, les regions més septentrionals de Tràcia i a més la península Calcídica.





                                                              
 Grècia central 



El famós santuari de Delfos situat a la regió de Fòcida.
Destaca pel seu clima mediterrani. Esta formada per les regions d'Etòlia i de Fòcida. Encara que les més importants són Beòcia i Àtica des del punt de vista geogràfic i històric.










Grècia meridional (sud)

Es troba formada per la península del Peloponès, dividida per regions: Èlide, Acaia, Arcàdia, Messènia, Lacònia i l'Argòlida.

A Èlide va ser on va néixer els llocs olímpics.



Grècia insular


Platja de l'illa de Creta

Esta situada entre les illes jòniques situades a l'oest de la península afavorint el medi entre Grècia i el sud d'Itàlia.


A l'est es troba l'illa d'Eubea. Entre Grècia continental i la costa d'Àsia menor les illes Espòrades. Cap al sud, les illes Cíclades.

 A més cal destacar l'arxipèlag de dotze illes anomenat, el Dodecanès. I per últim, la            més meridional és l'illa de Creta.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada