24.10.13

Benvinguts al nostre Blog. ;)

El rapte de Persèfone

Persèfone era filla de Demèter , deessa de la naturalesa i l'agricultura , i era també molt bonica . Solia passejar en solitud pels camps que , en aquest temps , estaven plens de flors tot l'any, perquè no existien ni el fred ni la fam.
Un dia , Persèfone estava recolzada en la pastura quan va sentir uns passos molt a prop. Tot just es va incorporar , va veure la figura d'Hades , el déu del Inframón , qui la va raptar i la va portar al seu regne de tenebres per fer-la la seva esposa . La mare , en advertir que la seva filla no tornava , va sortir a buscar-la. Va recórrer tots els llocs possibles on podria trobar-la i va preguntar per ella a tots els qui es creuaven en el seu camí . No obstant això , ningú tenia notícies sobre la jove . Fins que el Sol es va apiadar del seu dolor i li va explicar el que havia passat . Deméter va anar a la recerca de Zeus , pare de tots els déus , perquè obligués a Hades a retornar-la. Però Zeus , que coneixia molt bé el caràcter del seu germà , no volia tenir problemes amb ell .
Demèter es va enfurismar pel desinterès de Zeus i li va jurar que , mentre no li retornessin  la seva filla , no  faria créixer res sobre la terra . De manera que , al cap de pocs dies , tot s'havia convertit en un veritable desert . Finalment , Zeus no va tenir una altra alternativa d'intervenir ; mes quan va baixar a l'Inframón a demanar la llibertat de Persèfone , Hades li va comunicar que això era impossible , perquè la jove ja havia menjat el fruit prohibit , la magrana , i tots sabien que qui mengés d´ aquesta fruita no podia tornar al regne dels vius . Tot i això , tant li va pregar Zeus que , per fi , van arribar a un acord : Persèfone passaria sis mesos en el món dels morts , com l'esposa d'Hades , i sis mesos tornaria a la terra per estar amb la seva mare .
Des de llavors , durant el temps en què Demèter està amb la seva filla , el sòl es torna fèrtil i tot reverdeix , però quan Persèfone torna a l'Inframón , la seva mare s'entristeix i res deixa créixer sobre la faç de la terra. 
El nostre blog segueix el cicle de les estacions de l´any.

Luca Giordano 1984-1986

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada