30.10.13

Satèl·lits de Júpiter o amants de Zeus?


Activitat de recerca 1ESO


Satèl·lits de Júpiter o amants de Zeus???  




Els satèl·lits de Júpiter descoberts fins ara són 67.
A partir de finals del segle XIX, desenes de llunes /satèl·lits s' han anat descobrint i han rebut els noms de les amants, conquestes i filles del déu romà Júpiter o el seu predecessor grec, Zeus.
Tria una d´ aquestes llunes o satèl·lits i explica breument la seva relació amb Zeus (tal com hem fet a classe), tot fent  un comentari en aquesta entrada.
No repetiu el nom dels satèl·lits/llunes, n´ hi ha moltes més que alumnes sou a classe!!!
Recordeu que en els comentaris no podeu enganxar cap fotografia!

Per exemple:


Ió Satèl·lit del planeta Júpiter i amant de Zeus. Ió princesa d´ Argos, Zeus es va enamorar d´ ella i la va convertir en una vedella blanca perquè Hera no li fes cap mal. De la seva unió va néixer Èpaf.

17 comentaris:

  1. Europa. Satèl·lit del planeta Júpiter i amant de Zeus. Zeus es va transformar en un brou blanc per conquistar-la. De la seva unió va tindre 3 fills: Minos, Sarpedont i Radamantis.

    ResponElimina
  2. Dànae. Satèl·lit del planeta de Júpiter i amant de Zeus. Dànae, tancada per la seva mare en una torre de parets gruixudes i portes d'acer per evitar que es quedes embarassada va tenir un fill amb Zeus (es va convertir en pluja d'or) que es digué Perseu.

    ResponElimina
  3. A baix a la dreta habemus XAT!! =))

    ResponElimina
  4. Calírroe, filla del déu riu Aqueloo, un de les moltes conquestes de Zeus.
    És un satèl · lit de jupiter.
    El seu pare Aqueloo, personificació del riu homònim, l'havia lliurat en matrimoni a Alcmeó a canvi que aquest recuperés el collaret i el vel de Erífile, cobejat per Calírroe. Per fer-se amb ell, Alcmeó el va reclamar com a ofrena a l'Oracle de Delfos. Però quan Fegeo, el seu sogre, va descobrir l'ús que realment se li havia donat al collaret, va manar als seus fills que matessin Alcmeó.
    Calírroe, penedida pel que havia fet, va demanar als déus que permetessin que els seus fills, que encara eren uns nens, poguessin venjar la mort del seu pare. Zeus va atendre aquesta súplica i va fer que els fills de Calírroe passessin immediatament a l'edat adulta, pel que van poder complir el desig de la seva mare matant Fegeo als seus fills.

    ResponElimina
  5. no eh trobat gran cosa de calirroe i llavors eh posat una mica la seva historia

    ResponElimina
  6. Leda. Satèl·lit de Júpiter i amant de Zeus. Zeus es va enamorar d'ella, i per conquistar-la es va convertir en un cigne blanc. Els seus fills son: Hèlena i Pol·lux.

    ResponElimina
  7. Filla d'Oceano i de Tetis i per tant cosina de Zeus. Va ser el primer amor de Zeus que la va deixar embarassada, però un oracle de Gea i Urà predeia que el segon fill de Metis destronaria a Zeus. Zeus s'empassa Metis, qui a partir d'aleshores viu al cos de Zeus i d'aquesta manera li transmet els seus coneixements màgics.
    El fetus que es desenvolupava a l'interior de Metis continuar desenvolupant-se en cap de Zeus. Al cap del temps Zeus patia terribles mals de cap i va cridar a Hefest, el déu artesà, perquè li obrís el cap amb la seva destral.
    Del cap de Zeus va néixer Atenea, jove i bella, completament armada amb el seu casc i escut i esdevenint una dels déus Olímpics.

    ResponElimina
  8. Cal·listo satel·lit del planeta jupiter. Cal·listo va ser una heroïna, filla de Licàon.
    Es posà al servei d'Àrtemis com a nimfa caçadora. Zeus se n'enamorà i, per obtindre-la, adoptà la figura d'Àrtemis. D'aquesta unió va néixer Arcas. Fou transformada en óssa per Àrtemis, com a càstig per no haver guardat el vot de castedat, o bé per Hera, que es venjava així d'una amant del seu marit.

    ResponElimina
  9. Europa, com tots saben es una de les moltes amants de Zeus.
    Algunes de les amants de zeus tenen el nom de un satelit de Jupiter.
    Europa es la princesa de Troya, amb Zeus va tenir tres fills que són Minos, Sarpedont i Rodamantis.
    Quan Europa passejava per la platja, Zeus la va veure i se'n va enamorar. Per poder raptar-la, es va transformar en un brau de color blanc. Europa no va resistir la temptacio de pujar-hi al damunt. Aleshores Zeus va aprofitar per endinsar-se al mar i no va parar fins a arribar a Creta. En Creta van viure una historia d'amor feliç. <3
    Cristina

    ResponElimina
  10. Ananke era la mare de les Moires segons una de les genealogies de la mitologia grega. És la personificació del destí i se l'aparella amb Cronos.

    ResponElimina
  11. Ganimedes és un satél·lit de Júpiter.
    Ganimedes era un princep troià, fill del Rei Tros i de la nimfa Cal·lírroe. Els seus germans eren Llos i Assàrac.
    Zeus en quan el va veure es va enamorar d'ell i va decidir secrestar-lo en forma d'àguila, i axí llavors va portar-lo a l'Olimp on allà el va convertir en servidor de nectar a la copa de Zeus.

    ResponElimina
  12. Io es un satél·lit de Júpiter.
    Io , filla de Ínaco o Yaso, i sacerdota de Hera , Va ser enamorada de Zeus perque ell apareixia en els seus somnis exitant-la .
    Hera , com era molt gelosa , va enviar a un gegant a vigilar a Zeus.
    Llavors Zeus, perque Io no diguesi res , la va convertir en una vaca.

    ResponElimina
  13. es el satélite más grande de Júpiter, así como también el más grande del Sistema Solar. De hecho es mayor que el planeta Mercurio aunque sólo tiene la mitad de su masa. También tiene un campo magnético propio, por lo que se cree que su núcleo puede contener metales. Fue descubierto por Galileo Galilei en 1610. Galileo le dio el nombre de Júpiter III por ser el tercer satélite a partir del planeta que podía observarse con su telescopio. Al igual que los demás satélites galileanos su nombre actual fue propuesto por Simon Marius poco después de su descubrimiento. El nombre de Ganímedes se debe a un hermoso príncipe troyano, hijo del mismo epónimo Tros (o de Laomedonte, según las fuentes); Ganimedes se convirtió en el amante de Zeus y en el copero de los dioses. Sobre la etimología de su nombre Robert Graves (Los mitos griegos) propone ganuesthai + medea, ‘regocijándose en la virilidad’. Este nombre sólo fue popularizado a partir de la mitad del siglo XX.

    ResponElimina