4.12.13

Història del calendari



a)Per què ja des de ben antic l'home ha tingut la necessitat de controlar el temps i crear un calendari?

Un calendari és un sistea de messura del temps
establert per la societat per a la necesitat de la vida civil, amb la divisió per conveniencia del tempsen certs intervalscom són els dies, el mesos i anys. Les divisions dels calendaris es basen en els movinents de la Terra i la seva consecuencia, que son les aparicions regulars del Sol i la Lluna.

b)Com calculaven el temps antigament? (prehistòria fins el primer calendari escrit)

Prehistòricament es fixaven en el dia que anava passant , per les aparicións regulars del Sol i la lluna. Pel mati calculaven el temps que anava passant mirant el Sol per saber quant durava la matinada. Per la nit es fixaven el les posición de les estrelles del cel.

En observar la Lluna, és fàcil comprovar que cada 29 dies i mig (en nombres rodons, cada 30 dies), hi ha lluna plena. A aquest període el van anomenar mes.


c)Hi ha dos tipus de calendaris. Quins?  Com funcionen?

Solar i Lunar
Solar:Els calendaris construïts d'aquesta forma tenen un any de 365 dies, que ocasionalment és estès en agregar-se un dia extra en els anys de traspàs. El primer calendari solar va ser el calendari egipci, després d'una reforma que va substituir per aquest el tradicional calendari lunar. El sistema solar va ser adoptat posteriorment pel calendari julià, antecedent del calendari gregorià.
Lunar:En observar la Lluna, és fàcil comprovar que cada 29 dies i mig (en nombres rodons, cada 30 dies), hi ha lluna plena. A aquest període el van anomenar mes.

Yúlia, Cristina i Ivan

1 comentari:

  1. es molt interesant i es pot apreendre molt, m'agrada moltissim:3

    ResponElimina