17.10.11

LES METAMORFOSIS DE ZEUS

Zeus i Europa
Europa, va ser una famosa princesa Fenícia, filla d'Agernor i Telefassa, tot i que també podria haver estat filla de Fènix.
Un dia, mentre Europa collia flors Zeus la va veure i es va enamorar perdudament d'ella. Aleshores Zeus es va transformar en un brau blanc i s'hi va apropar. La princesa encuriosida per aquell magnífic brau de pell extraordinàriament blanca s'hi va acostar per acariciar-lo. Aleshores el brau la va fer muntar al seu damunt i va fugir al mar. Finalment la va retornar a la platja però en compte de les costes fenícies, Zeus se l'havia endut a Creta. Un cop allà el déu li va rebel·lar la seva identitat, van fer l'amor i li va pessigar els pits.
De la seva unió van néixer: Minos, Radamant i Sarpedó
El rapte d'Europa i la fugida cap a creta inspirà el nom del continent europeu.

Zeus i Dànae

Dànae era la princesa d'Argos, filla d'Acrisi i d'Eurídice. El seu pare, Acrisi la va tancar en una torre per temor a l'oracle, segons el qual un nét seu el mataria; però Zeus va entrar en la torre transformat en una pluja d'or. D'aquesta unió va néixer Perseu. Acrisi, veient que tindria el nét fatídic, ficà la mare i el fill en una barqueta i els deixà a la deriva al mig del mar; però el corrent els portà a l'illa de Sèrifos, on foren acollits pel pastor Dictis. Perseu va ser un heroi per haver matat a Medusa i haver alliberat a Andròmeda amb qui es va casar.

Zeus i Cal·listo

Cal·listo fou una heroïna, filla de Licànon.

Es posà al servei d'Àrtemis com a ninfa caçadora. Zeus se n'enamorà i, obtindre-la, adoptà la figura d'Àrtemis. D'aquesta unió va néixer Arcas. Fou transformada en óssa per Àrtemis, com a càstig per no haver guardat el vot de castedat, o bé per Hera, que es venjava així d'una amant del marit.
Zeus i Alcmena
Va ser mare d'Hèracles amb Zeus, qui va adoptar l'aparença del seu marit durant l'absència d'aquest,i mare de Ificles amb Amfitrió. Quan Alcmena estava embarassada d'Hèracles, Hera, la gelosa esposa de Zeus, va intentar evitar que aquest naixés. Els seus plans van ser frustrats per Galantis, la serventa d'Alcmena,qui va dir a Hera que ja havia portat el nen al món. Hera la va transformar en una mostela.
Alcmena era considerada una avantpassada dels heráclidas, i adorada a Tebes i Atenes.

Zeus i Leda

Leda, era filla de Testi i esposa de Tindáreo d'Esparta, una de les donzelles seduïdes per Zeus. Quan caminava al costat del riu Eurotas, se li va presentar el rei dels déus Zeus transformat en cigne i fingint ser perseguit per un àguila, es va posaren ella. Aquesta mateixa nit va jeure amb Tindáreo. Com a conseqüència, va posardos ous dels quals van néixer quatre fill Helena de Troia, Pólux (immortals, presumits fills de Zeus) i Clitemnestra i Castor (mortals, suposats fills de Tindáreo).No obstant això, es considera Pólux i a Castor bessons, coneguts com els Dioscuros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada