2.11.11

Herèncuia clàssica

Creençes i supersticions de sempre

La superstició és l'atribució d'una força sobrenatural a alguna cosa que no posseeix aquesta qualitat.

La definició de superstició és suspectiva. Prové de dos ètims llatins i significa ''estar per sobre''. Parlaven de la superstició en front la religio, la supersticions responien a mes d'un sentiment personal i privat .
Un dels pobles que més supersticions tenien era el romà. Els romans estaven convençuts que els déus els avisarien i els feien estar a l'aguait mitjançant presagis.
Entre els Romans eren mal presagi que un gos negre entrés a la casa ,que una serp travessés e`l pati ,que una rata fes un forat en un sac de farina,que un corb espicasses l'estatua d'algun déu ,l'aparició d'un mussol o un àguila ...tot aixo comportava desgracies .
les abelles simbolitzaven la benevolència dels déus i la bona sort .
Els Romans temien el mal d'ull i procuraven desviar-lo amb amulets .quan naixia un nen se li penjava al coll una capsa amb amulets per protegir-lo dels mals durant la infància .
evitaven casar-se en certs dies i en certs mesos .el numero 13 desde l'antiguitat ja ha estat objecte de mals presagis .
també procuraven no pasar el llindar d'una casa amb el peu esquerre ,que era de mal averany que algú se li escapes un esternut a taula .
Els Romans tenien moltes creences sobre l'exsistència d'essers extranys i malèfics .es volia que els nens i les nenes fossin obedients ,se'ls espantava amb l'amenaça que se'ls emportaria una làmia ,el precent de l'home del sac .moltes persones vivien atemorides per l'aparició d'homes llop,que rondaven de nit i es menjaven el nas .
l'existència fantàstica de les bruixes en aquella època harpies , mostres imaginaris alats , d'aspecte repulsiu que raptaven els infants i les ànimes dels difunts .
Elena i Jéssica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada