20.4.12


El look dels romans

A Roma ,sobretot les dones , tenien molta cura del seu aspecte físic .Les matrones romanes no treballaven i disposaven bastant temps al seu cutis.Actualment aixo ha canviat .

La distribuició del temps,els hàbits i el concepte de bellesa no són els mateixos que en l'època romana ,pel que fa la cosmètica : les romanes ja es depilaven ,es tenyien,es maquillaven ....,normalment el que fem cuan ens llevem es dutxar-nos.en l'època romana no es banyaven fins la tarda,cuan anaven a les termes.Quan es llevaven només es posaven les sandàlies i es passaven una mica d'aigua a les mans i a la cara.

Els homes de la casa es dedicaven a les seves activitats i les dones a les mans de l'ornatrix(sovint una esclava) que feia obres d'art amb el cabell de la senyora.

Durant un cert temps es portaven rossos , i les que no ho eren se'ls aclaria amb greix de cabra i cendra de fusta de faig.

Quan no tenien gairé cabell utilitzaven postissos.

Les feines de l'ornatrix no s'acaven amb el pentinat , ja que també depilava .Amb què es depilaven?
amb el dròpax, un ungüent fet amb resina ,oli i essències.tambés estaba el psilotre , que pel que deduïm d'un epigrama de Marcial ,que debia de ser verd.

Entre els homes va haver el costum de depilar-se la barba .en cas de que no funcionés l'ungüent pasaven a arrencar-se els pèls de la barba amb unes pinces .

El maquillatge va ser molt important en l'època romana .en l'època era un símbol de distinció el utilitzar diferentes tonalitats molt clares : color blanc en el front i en els braços,per aconseguir-ho aplicaven cerussa o blanquet;les galtes i els llavis es pin taven de vermell utilitzant el pòsit del vi i les pentanyes i el contorn dels ulls de color negre, amb cendre o pols d'antimoni.
Les dones romanes tenien un munt de productes : Locions ,cremes ...












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada