20.4.12

Herència clàssica


El look dels romans i de les romanes.

A roma, les dones cuidaven molt el seu aspecte físic. Les matrones romanes no treballaven i s'embellien el seu rostre. Avui dia, el paper de la dona ha canviat molt, és difícil trobar un espai.

La distribució del temps, els hàbits i tot el concepte de bellesa no són els mateixos que en l'època romana, encara així tant romans com romanes es depilaven, es tenyien els cabells, es maquillaven...

En aquella època, es rentaven només el cabell i a la tarda anaven a les termes a retar-se el cos sencer. Quan es llevaven es possaven només les sandàlies perquè dormien amb roba interior i túnica.

Les ornatrix, normalment escalves feien obres monumentals amb els cabells de la seva senyora. I durant força temps, els cabells rossos estigueren de moda, i se l'aclaraven amb greix de cabra i cendra de fusta de faig. Ara es eficaç rentar-se amb locions de camamilla.

Moltes vegades yutilitzaven tota mena de postissos. Perruques importades d'Índia, confeccionada amb cabells negres, (molta acceptació).

Les ornatrix també depilava la senyora. Es depilaven amb dròpax, ungüent depilaotri fet amb resina, oli i esseències. I el psilotre, que era un depilatori de color verd.

Entre els homes, està de moda depilar-se la barba, ja que era ròpia els bàrbars. També s'arrencaven el cabell amb unes pinces.

El maquillatge fos molt important allà també. En l'època romana era comú maquillar-se amb tonalitats blanques, per ressaltar el front i els braços. Les galtes i els llavis es pintaven de color vermell amb el pòsit de vi, i les pestanyes i el contorn dels ulls es maquillaven de color negre amb cendra.

Les dones creaven el seu propi ungüent. Ovidi en sabia molt i ens deixà alguns consells per embellir el rostre.


MARVIN SÀNCHEZ 1R BATX



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada