20.4.12

Herència Clàssica

El look dels romans i de les romanes

A Roma tenien molta cura del aspecte físic. Les matrones romanes no trevallaven i disposaven de temps per embellir el seu rostre.

La distribució del temps, els hàbits i el concep
te de bellesa no són els mateixos que a l'època romana, però es troben paral·lelismes, a la cosmètica per exemple: es depilaven, es tenyien, es maquillaven...

En l'època romana no es rentaven fins a la tarda, quan anaven a les termes. Quan es llevaven es calçaven les sandàlies (dormien amb la roba) i es passaven aigua per les mans i la cara.

Els homes es dedicaven a les seves activitats i les dones es posaven a les mans de l'ornatrix, que era la persona encarregada de arreglar a la seva señora.

Durant molt temps va ser moda els cabells rossos i les romanes que no ho eren se'ls aclarien amb greix de cabra i cendra de fusta de faig.

Quan no tenien molts cabells utilitzaven postissos. Hi va haver unes perruques importades de l'Índia, confeccionades amb cabells negres.



Les ornatrix s'encarregaven del pentinat i de la depilació. I amb què es depilaven les romanes? Amb dròpax, fet amb resina, oli i essències. També hi havia el psilotre, que era un depilatori de color verd.

Els homes es depilaven la barba utilitzant aquests metodes o arrencant-se'ls amb pinces.

El maquillatge va ser molt important. Es maquillaven en tonalitats clares: el blanc per ressaltar el front i els braços, i ho aconseguien aplicant cerussa o blanquet; les galtes i els llavis de vermell utilitzant pòsit de vi; i les pestanyes i el contorn dels ulls de negre amb cendra o pols d'antimoni.

Les dones romanes tenien molts productes de cosmètica: locions, cremes, ungüents... i es guiaven per receptes ja escrites.


Elena Hernando

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada