18.5.12

Cuina romana

Menjar de rics i de pobres

La dieta dels rics era molt variada, amb aliments exòtics i exquisits. En canvi, la dieta dels pobres o dels camperols era molt més senzilla. El que tenien era farina, polenta, etc.
En aquesta època romana, es podia veure molt bé qui eren aquells que tenien diners per menjar, i qui no. Els pobres, el poc que podien menjar era el que els hi donava l'Estat, en una repartiments d'aliments anomentats anona. Tothom tenia dret a rebre aquestes ajudes i es per això, que alguns patricis s'aprofitaven i encara tenir diners, buscaven el mejar d'allà.

Diferents estaments a la cuina romana

A les cuines romanes, hi havien diferents cuiners, és a dir, als romans els agradava molt la varietat i és per això que els agradava innovar tot el que podien dins la cuina. Com sempre, hi havien els esclaus que ajudaven més que res als més rics que eren els que cuinaven.





Andrea Segura, 1er Batx.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada