Gastronomia romana i la seva evolució
- La dieta mediterrània té moltes semblances amb els aliments del romans. A l'antiga Roma hi destacaven molts com a aliments i condiments principals, el pa i el vi, que era molt freqüent trobar-lo en gran quantitat d'àpats, l'oli d'oliva, que condimentava molts aliments també, i el vinagre, barrejat amb una àmplia franja d'àpats, trufes i setes, pastanagues, fruites, també molts animals marins, carn, productes làctics.
- Feien un gran consum de llegums, que condimentaven els entremesos "gustatio", i tenien predilecció per les faves, que segons ells pronosticaven el futur; per tant és normal trobar una fava al tortell de reis. També destacava l'horta mediterrània (col, all, api, naps, carxofes), els cereals, i el peix blau.
- El cuiner, també com a esclau, era infravalorat.
- Roma va importar moltes tècniques culinàries de països del voltant, o l'orient, com per exemple, Grècia. Com a conseqüència els cuiners van aprendre moltes més receptes i a partir d'aquest moment van estar molt qualificats, el seu sou va augmentar moltíssim, i tenien molt prestigi. Podríem considerar-los com a semi-esclaus.
- Van importar noves tècniques culinàries, com: en conserva, en mel, eixugat a l'aire, submergit sota l'aigua bullint, i conservar animals després de la matança i després de la mort.
MARVIN SÀNCHEZ 1r BATX.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada