11.5.12

Laberint de mites i misteris VI

ECO I NARCÍS 

 Un dia la ninfa Eco es va enamorar d'un jove anomenat Narcís, fill de la ninfa Liríope de Tespia.Liriope va decidir anar a consultar al vident Tiresias sobre el futur del seu fill, aquest li va dir

que Narcís viuria molts anys mentre que mai es coneixes a si mateix .

Un dia Narcís estaba caçant cervols i Eco el va seguir a traves dels boscos , es dirigia a ell pero no era capaç de dirli res, ja que Hera l'havia maleit ja que només podia repetir el que els altres deien.

Finalment Narcís la va escoltar i va preguntar : "qui està aqui?" i Eco li va respodre:''qui està aqui?'', fins a una estona ,Ressó només podia repetir el que els altres deien, Eco va sortir i va intentar abraçant-lo, Narcís la va rebutjar i li va dir que la deixes en pau i va marxar deixant-la sola.

Eco es va quedar trista i va pasar la resta de la seva vida sola , es va consumir per l'amor que mai veuria, fins que només va quedar la seva veu.Nèmesi, deessa grega que ho va veure tot, va decidir castigar a Narcís, i en una de les passejades va fer que Narcís tingués molta set.

 Aquest va decidir anar a veure aigua al rierol on va conèixer a Eco. En el moment de beure, Narcís va veure la seva imatge reflectida a l’aigua i es va enamorar.

Diuen que de tant enamorat que estava es va voler unir amb la imatge i es va ofegar a l’aigua. De la seva mort va sorgir una nova flor anomenada Narcís, que creix sobre les aigües dels rius.


.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada