13.4.12

Herència Clàssica

A taula amb els romans.

Desde sempre en tota la humanitat, els romans disposaven de productes agraris que cuinaven en poc temps. Van adoptar un tipus de cuina més rica i elaborada adoptant el refiament de la cuina grega; importà espècies d'Orient, creant una filosofia davant la taula.

Molts dels ingredients que s'utilitzaven són bastant similars als nostres actuals. Malgrat que han passat molts anys d'història entre els romans i nosaltres parlem sobre l'herència que ens han deixat.

Tenien sal, els romans?

En l'època dels romans antics es coneixia la sal, s'usava sobretot per la conservació d'aliments. Encara que el principal conservant el el garum, que s'obtenia per la maceració de peixsos amb sal.

Avui dia la sal és un dels principals condiments i trobem el garum en tendes especialitzades, reduit el seu consum a la cuina vietnamita.

Utilitzaven espècies i herbes aromàtiques?

La cuina romana estava molt condimentada i utilitzaven una gran varietat de sabors. Usaven les espècies i herbes aromàtiques, i les espècies formaven part de la riquesa individual de cada individu.

El pebre era l'espècie més utilitzada; el posaven en plats dolços. El comí, usat en les cuines orientals, el safrà donava un color groc als plats, i possaven mostassa sobre els menjars.

Les herbes aromàtiques que utilitzem ja ho eren pels romans, que les cultivaven al jardí.

Feien servir l'oli d'oliva?

Era molt apreciat pels romans, per condimentar els plats. Afegir un raig de vi al menjar era un toc culinari romà. Els romans eren afeccionats, i podien barrejar aigua calenta o freda, i remenar-lo amb mel i altres espècies.

La descoberta del foie gras

El foie gras o ferge gras no fos descobert pels francesos, sinó que ja era conegut en temps dels grecs i dels romans.




MARVIN SÀNCHEZ 1R BATX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada