20.11.12

Teseu i el laberint

Androgeu, fill de Minos, havia estat assassinat pels atenesos. Minos va voler una venjança i va reunir el seu exercit i el va enviar a Atenes, per a que ataquessin.
Atenes no estava preparada, i van demanar la pau. Minos la va acceptar, però, amb una condició: "cada nou anys, Atenes enviarà set nois i set noies a Creta perquè fossin devorats pel Minotaure".

A l'illa de Creta hi vivia un monstre, anomenat Minotaure, que tenia cap d'home i cos de toro. Minos en veure'l, va enviar un arquitecte per a que fes un laberint al seu voltant, del qual era  quasi gairebé impossible sortir. 
Atenes va enviar set nois i set noies, com va acceptar, Teseu fill del rei d'Atenes es va oferir voluntari per anar a matar al Minotaure. 
Quan van ser en el laberint, Teseu va veure a Ariadna que volia parlar amb ell. Ella al veure a Teseu que tenia molta bellesa i era valent, va decidir ajudar-lo. Li va donar un cabdell i una espasa màgica, li va aconsellar lligués el cabdell al principi del laberint i que l'anés estirant a poc a poc per desprès saber sortir.
Teseu la va fer cas, el va lligar i va anant pel laberint. Va caminar molt fins que va travessar una sala i allà va trobar el Minotaure, bramant i es va llençar contra ell. Només li va donar varis cops contra el Minotaure i el va matar, només el quedava seguir el fil que va anar deixant pel camí fins arribar a la sortida
Va salvar al seu poble i a les donzelles. Disposats a embarcar, Teseu se'n va emportar a Ariadna i Fedra, la seva germana.
Durant el viatge i va haver una gran turmenta, per la qual van haver de refugiar-se a Naxos.
Quan tot va pasat, van tornar a embarcar, però es van adonar de que Ariadna no hi era, la van estar buscant però no apareixia. 
I van embarcar i se'n van anar.
Ariadna va despertar en un bosc, se li va aparèixer el jove més bell que havia vist, era Dionisio, el Deu del vi.  el qual li va demanar matrimoni i fer-la immortal. Ariadna va acceptar.
Al mateix temps Minos va empresonar a Dédalo i al seu fill Ícaro en el laberint.
Com que els presoners no trobaven la sortida, Dédalo va fabricar unes ales de cera per poder sortir tots dos del laberint.
Ícaro, va volar molt a prop del sol, les seves ales es van fondre i va caure al mar.
Dédalo va volar fins a Sicília, on va ser atès per el rei Cócalo.
Minos va perseguri a Dédalo, pero les filles de Cócalo el van matar.
En Atenes, el rei Egeu anava tots els dies a la riba del mar, esperant al seu fill si tornava del mar. Per fi el va veure tornar, pero no portava les banderes blanques com va prometre.
Egeu es va desesperar i es va llençar al mar, que per això el mar porta el seu nom.
Passat el temps els ateneus van oferir la corona a Teseu, la va acceptar, es va casar amb Fedra i va regnar per molts anys.

   





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada